Pavlova:
4 valkuaista
250 g sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 tl etikkaa
2 tl maissijauhoja
Laita uuni lämpiämään 100 asteeseen. Piirrä leivinpaperille 3 suurehkoa tai 6 pientä ympyrää ja laita pellille.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokerit vähitellen koko ajan sekoittaen kunnes sokerit ovat "sulaneet" (seos on tasaista) ja kovaa vaahtoa. Lisää etikka ja maissijauho ja vatkaa. Pursota ti nostele lusikalla vaahto leivinpaperille ympyröitten sisään. Tee keskelle "kuoppa" ja reunat korkeimmiksi jotta vaahdosta muodostuisi marenkikippoja.
Paista uunissa 1-1½ tuntia. Laita uuni pois päältä ja anna marenkien olla vielä jälkilämmössä.
Täyte:
2 dl kermaa
hedelmiä
marjoja
etc.
Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Paloittele hedelmät ja marjat. Jos hedelmät ovat hieman kovia, voit keittää niitä sokeriliemessä johon tulee suhteessa 1:2 sokeria ja vettä, eli esim. ½ dl sokeria + 1 dl vettä.
Laita marenkikupit tarjottimelle tai suurelle lautaselle. Laita kermavaahtoa "kuoppaan" ja ripottele hedelmiä päälle. Jos keitit hedelmiä sokeriliemessä, kaada "siirappi" hedelmien päälle.
Ja tror ja dog lite!
VastaaPoistaNämen nejdå Astrid! :D
Poista