sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Kinuskiset suklaa-cupcakesit

Hiihtolomalla tuli leivottua jotakin vanhaa ja tuttua, nimittäin cupcakeseja. Cupcakeseja,tai muffinseja, tein jossain vaiheessa leivontauraani oikein urakalla. Aina jos oli synttärit tai jotkut muut juhlat, tein cupcakesja. Cupcakesit on siinä mahtavia, että perusta on aika helppo tehdä ja myös muut tarvittavat komponentit. Lopuksi kaikki vain yhdistellään ja voíla, tuloksena on maukas ja eleganttinen leivos.
Tällä kertaa tein suklaa muffinseja jotka kuorrutin kinuskivoikreemillä, kaakao macaronsseilla ja pekaanipähkinäpralinilla

Suklaa muffinssi:
1 3/4 kuppia jauhoja
1 kuppi kaakao jauhetta
1 ½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 kuppi piimää
½ kuppi kermaviiliä
2 rkl kahvia
170g voita
2/3 kuppia sokeria
2/3 kuppia ruskeaa sokeria
2 munaa
1 rkl vaniljaa

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Siivilöi jauhot, kaakao, sooda ja suola kulhoon. Sekoita piimä, kermaviili ja kahvi toisessa kulhossa. Vatkaa voi pehmeäksi ja ilmavaksi. Lisää sokerit ja vatkaa kunnes vaaleaa ja ilmavaa. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vanilja. Laita vatkain hitaalle nopeudelle ja lisää kuivista aineista neljäs osa ja vatkaa kunnes sileää. Lisä kolmas osa nesteistä. Jatka vuorottelua kunnes sinulla on vielä vähän kuivia aineita jäljellä. Sekoita loput kuivat aineet käsin käännellen. Laita taikina vuokiin ja paista 22-25 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla.

Kinuski:
1 kuppi sokeria
84 g voita
½ kuppi kermaa

Laita kasariin ja laita levylle. Laita keskilämmölle. Kun sokeri alkaa sulaa, aloita sekoittaminen. Käytä esim. puulusikkaa tai pallo vispilää ( älä käytä tavallista vispilää sillä sokeri jää sinne väliin, nim.merkki koemusta on). Kun sokeri on kokonaan nestemäistä, aloita tarkkailemaan väriä .Sekoita koko ajan. Kun sokeriliemi on mielestäsi hyvän väristä, semmoista kullanruskeaa, laita voi sekaan ja muista sekoittaa koko ajan.  Kun voi on sekoittunut joukkoon, lisää kerma ja jatka sekoittamista. Kun karamelli on mukavan näköistä ilman mitään erikoisempia klimppejä, ota kasari pois hellalta ja anna kinuskin jäähtyä. Täältä löydät prosessin kuvina.

Kinuski voikreemi:
227 g voita
½ kuppia tomusokeria
1 ohje kinuskia

Vatkaa voita kunnes vaaleaa ja ilmavaa. Lisää tomusokeria ja vatkaa kunnes sileää. Lisää kinuski (kylmää tai huoneenlämpöistä, EI lämmintä!), ja jatka vatkaamista. Vatkaa vähintään 5 minuuttia, mutta jos haluat, voi jatkaa vielä senkin jälkeen vatkaamista.

Pekaanipähkinä pralini

Tee pralini ohjeen mukaan aja se tehosekoittimessa muruksi.

Macaronsseille en nyt anna ohjetta, vaan olen tekemässä macaronseille ihan oman tekstin kuvineen jossa kerron hieman enemmän macaronsseista sekä eri menetelmistä tehdä niitä.

Kasaaminen:

Pursota kinuskivoikreemiä runsaasti muffinssien päälle. Laita macaronssi voikreemiin. Ripottele päälle pralinia ja kaakaonibsejä, jos semmoisia löytyy.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti