sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Ihka ensimmäinen kakku tilaus!

Taas on vierähtänyt aivan liiankin kauan aikaa sitten viime postauksen... Onneksi voi aina syyttää koulunkäyntiä ja ylppärikirjoituksia... hehhe.

Mutta tässä parisen viikkoa sain ihka ensimmäisen kakkutilauksen! Kaverillani oli tulossa sukulaissynttärit ja hän sitten tilasi minulta kakun sinne. Suunnittelua riitti ja aivonystyrät olivat vauhdissa. Lopulta päädyin tekemään limemousse-kakun suklaakakkupohjalla ja passionhedelmä-yllätyksellä. Kiitoksia sain kakusta ja omasta mielestäni onnistuin aika hyvin.

Suklaapohjana toimi tämä ohje, mutta tällä kertaa tein sen 28 cm vuokaan.

Passionhedelmä-yllätyksen tein tämän postauksen mustikkahillokeen ohjeella, mutta käytin passionhedelmä pyreetä ja laiton 2 ½ dl sokeria, koska passionhedelmä oli aika tujun makuista.
Hillokkeen laiton sitten kelmulla vuorattuun noin 24 cm irtopohjavuokaan ja sitten pakastimeen.

Lime-mousse
4 dl paksua maustamatonta jugurttia
4 dl ranskankermaa
3 dl sokeria
4 tl raastettua limenkuorta
2 dl limemehua
8 liivatelehteä
8 dl vispikermaa

Laita liivatelehdet likoamaan. Sekoita jugurtti, ranskankerma ja sokeria kunnes sokeri on sulanut. Lisää limenkuori. lämmitä limemehu ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää jugurttiseokseen ja sekoita. Vakaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele se jugurttiseokseen vähän kerrallaan.

Kakun kokoaminen:
Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja kelmulla. Kehittele joku reuna systeemi, sillä ainakin minulla tuo irtopohjavuoka yksinään ei todellakaan riittänyt korkeudessa.
Laita kakkupohja vuokaan. 


Ota passionhedelmähyydyke pakkasesta ja siirrä se keskelle kakkupohjaa, näin syntyy "yllätys".

Kaada jugurttiseos hyydykkeen päälle ja tasoita pinta. Peitä kakku ja laita jääkaappiin asettumaan yön yli.

Koristeluun:
suklaa koristeita
passiohedelmä lihaa
 
 1 kommentti: