sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Wannabe mutakakku

Viime viikonloppuna löysin kaupasta mansikoita euron rasia. Tuolla hinnalla oli aivan pakko ostaa niitä. Kävellessäni kotiin, ajattelin, että mitäköhän noiden mansikoiden kanssa voisi mussuttaa. Päädyinpä sitten mutakakkuun. Tein pienen mutakakun ja otin siitä muotilla pieniä ympyröitä. Kasasin sitten ympyrät päällekkäin ja täytin mansikoilla ja paksulla maustamattomalla jugurtilla johon oli sekoittanut tomusokeria ja vanilliinisokeria. Ai että kun oli hyvää, sanonpa vaan:) Äitini maisto myös ja pyysi, että voisinkohan tehdä semmoisen heille töihin. Tähän vastasin tietysti myöntävästi, ja eikun tuumasta toimeen. Tästä kakusta tuli sitten vain ihan tavallinen ilman mansikoita, sillä kaupasta oli mansikat jo seuraavana päivänä loppu.
Nimi tällä kakulla on hieman epämääräinen, sillä mutakakunhan pitäisi olla sisältä melkeinpä valuva vielä paistonkin jälkeen, mutta tämä kakku oli enemmän sokerikakku, sillä munat ja sokeri vatkataan yhdessä. Toki olihan se ihan hyvän makuista, mutta ei sitä kyllä mutakakuksi voi nimittää.

Mutakakku
200 g suklaata
200g voita
4 munaa
2 dl sokeria
2½ dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen (itse laitoin 175 asteeseen, sillä uunimme on hieman omaa laatuaan, ei oikein ymmärrä tätä oikeassa lämpötilassa pysymistä).
Voitele ja jauhota vuoka.
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää voisuklaaseos ohuena nauhana varovasti sekoittaen.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi taikinaa. Sekoita varovaisesti.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uuni alatasolla noin 25 minuuttia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti