maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen juustokakku

Pääsiäisen kunniaksi meillä oli pääsiäislounas suvun kanssa. Otin sitten taas tilaisuudesta vaariin ja päätin tehtailla jotakin jälkiruoan tapaista. Ainoana vaatimuksena oli, että leipomuksen pitäisi olla gluteeniton. Minulta oli myös jäänyt yli passionhedelmä-pyreetä tästä kakusta, joten halusin käyttää sitä. Lähdinpä sitten etsiskelemään internetin ihmeelliseen maailmaan täydellistä reseptiä ja tielleni sattui passionhedelmäjuustokakun ohje. Juustokakkujen pohjathan ovat usein tehty kekseistä, mutta tämä ohje käytti pähkinöitä ja kaikkea muuta jännää, joten täysin gluteeniton kakusta tuli, sekä sai kokeilla jotakin uutta.

Alkuperäisessä reseptissä käytettiin 20 cm vuokaa, mutta mielestäni siitä olisi tullut turhan korkea, joten käytin itse 28 cm vuokaa. Pientä hienosäätöä piti tehdä ohjeeseen, kun ei tuo alkuperäinen määrä pähkinäseosta meinannut riittää. Päätin myös tehdä kiilteen kakun päälle tuomaan vähän väriä ja pääsiäis tunnelmaa.

Passionhedelmäjuustokakku

Pohja:
2 kuppia pähkinöitä
½ kuppia kookoshiutaleita
12 taatelia
1 tl kanelia
3/4 tl suolaa

Vuoraa 28 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Levitä pähkinät pellille leivinpaperinpäälle ja paista uunissa 10 minuuttia.
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita kunnes muruista ja murut alkavat tarttua toisiin. Painele vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.

Täyte:
3 kuppia kreikkalaista jugurttia
500 g tuorejuustoa
1 rkl vanilja esanssia
3 passionhedelmän lihat = 6 rkl = 0,9 dl
yhden sitruunan mehu
1 ½ kuppia tomusokeria
8 liivatelehteä


Laita liivatelehdet likoamaan. Laita muut ainekset kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella. Ota liivatelehdet vedestä kun ne ovat pehmenneet, purista liika vesi pois ja laita pieneen kattilaan. Laita kattila miedolle lämmölle ja sekoita liivatelehtiä koko ajan kunnes ne ovat sulaneet.
Ota pois lämmöltä ja anna jäähtyä vähän aikaan. Lisää liivate seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin asettumaan mieluiten yönyli, vähintään 3-4 tuntia.

Seuraavana päivänä:

Kiille:
2 liivatelehteä
1 dl vettä
½ dl sokeria
½ dl passionhedelmää

Laita liivatelehdet likoamaan. Keitä sokeria ja vettä kunnes sokeri on liuennut. Lisää passionhedelmä. Purista liika vesi liivatelehdistä ja lisää nesteeseen. Anna jäähtyä vähän aikaan. Kaada juustokakun päälle ja anna asettua jääkaapissa parisen tuntia.

Lopuksi pari viisauden sanaa...:
 
Kannattaa tasoittaa vähän juustokakkumassan pintaa ennen kuin kaataa kiilteen päälle jotta ei tapahtuisin näin... 
 

Jos teet sokerimassakoristeita, älä käytä liian pehmeää massaa sillä se sulaa jääkaapissa... Älä laita sokerimassaa kakun päällä jääkaappiin!
 

 
Mutta muuten kakku oli tosi onnistunut!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti