torstai 17. huhtikuuta 2014

Tomaatti-mozzarela-pastavuoka

Jatkoa italiateemalle ja ensimmäinen ei-leivonta resepti!

Tomaatti-mozzarella-pastavuoka

500 g pastaa

Keitä pasta ja ota talteen hieman keitinvettä.

Kastike:
100 g voita
½ kuppia jauhoja
1 litra maitoa
1 laakerinlehti
½ sipuli
5 mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
150 g juustoa (esim mozzarella raastetta)
suolaa ja pippuria

Lämmitä maito kattilassa. Lisää laakerinlehti, pilkottua sipuli ja mustapippurit.
Laita voi paistinpannuun/kasariin ja sulata. Kun voi on sulanut lisää jauhot ja sekoita kunnes taikinamaista. Lisää maito vähitellen ja sekoita koko ajan, lisää muskottpähkinä. Anna seoksen porista hiljalleen kannen alla 10 minuuttia.
Lisää juusto, suola ja pippuri ja sekoita kunnes juusto on sulanut.
Lisää pasta ja sekoita. Jos seos on liian paksua, lisää hieman keitinvettä.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Muut ainekset:
400 g tomaattimurskaa
tomaatteja maun mukaan (4-8)
½ kuppia pestoa
150 g mozzarellaa

Jos haluat, mausta tomaattimurska suolalla ja sokerilla.
Kaada tomaattimurska uunivuokaan. Kaada puolet pastaseoksesta päälle. Viipaloi tomaatit ja laita ne pasta kerroksen päälle. Lisää myös mozzarella ja pesto. Kaada loput pastat päälle.
Paista uunissa 20-25 minuuttia.

Kuvat Saralta
 

 
NAUTI!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti