perjantai 25. huhtikuuta 2014

Pavlova

Sain kunnian, taisin tarjoutua itse, tehdä reseptin koulumme lehteen. Lehti ilmestyy vasta pari päivää enne kesälomaa, joten piti keksiä jotkin kesäistä. Ja mikä ei huutaisi enemmän kesää kuin marenki, kermavaahto ja hedelmät? Ehkäpä jäätelö, mutta anyways:)

Pavlova:

4 valkuaista
250 g sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 tl etikkaa
2 tl maissijauhoja

Laita uuni lämpiämään 100 asteeseen. Piirrä leivinpaperille 3 suurehkoa tai 6 pientä ympyrää ja laita pellille.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokerit vähitellen koko ajan sekoittaen kunnes sokerit ovat "sulaneet" (seos on tasaista) ja kovaa vaahtoa. Lisää etikka ja maissijauho ja vatkaa. Pursota ti nostele lusikalla vaahto leivinpaperille ympyröitten sisään. Tee keskelle "kuoppa" ja reunat korkeimmiksi jotta vaahdosta muodostuisi marenkikippoja.
Paista uunissa 1-1½ tuntia. Laita uuni pois päältä ja anna marenkien olla vielä jälkilämmössä.

Täyte:
2 dl kermaa
hedelmiä
marjoja
etc.

Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Paloittele hedelmät ja marjat. Jos hedelmät ovat hieman kovia, voit keittää niitä sokeriliemessä johon tulee suhteessa 1:2 sokeria ja vettä, eli esim. ½ dl sokeria + 1 dl vettä.

Laita marenkikupit tarjottimelle tai suurelle lautaselle. Laita kermavaahtoa "kuoppaan" ja ripottele hedelmiä päälle. Jos keitit hedelmiä sokeriliemessä, kaada "siirappi" hedelmien päälle.2 kommenttia: