Alkuperäinen ohje Linda Lomelinon kirjasta Lomelinos Glass jossa käytetään vadelmia.
Mustikkajuustokakkujäätelö:
3 dl mustikoita
½ dl sokeria
½ sitruunan mehu
200 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 dl maitoa
1 dl kermaa
50 g murskattuja Digestive-keksejä
Laita mustikat, ½ dl sokeria ja sitruuna mehu kattilaan ja anna kiehua kunnes sokeri on sulanut ja mustikat ovat soseutuneet. Anna jäähtyä hieman. Miksaa soseeksi, siivilöi ja laita jääkaappiin jäähtymään.
Sekoita tuorejuusto ja sokeri. Lisää maito ja kerma ja vatkaa. Laita jääkaappiin kunnes seos on ihan kylmää.
Laita juusto seos jäätelökoneeseen ja lisää puolet mustikka soseesta. Anna jäätelökoneen käydä kunnes jäätelö on paksuhkoa. Siirrä jäätelö toiseen kulhoon ja lisää loput mustikka soseesta ja murskatut digestivekeksit ja kääntele hieman. Laita pakastimeen pariksi tunniksi.
Jäätelö ilman jäätelökonetta:
Sekoita juustoseos, mustikkasose ja digestivekeksit, Kaada astiaan ja alita pakastimeen. Anna seoksen olla pakastimessa 2-3 tuntia ja sekoita aina puolen tunnin välein.
Kuvat Saralta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti