keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Tuulihatut

Tässä pari viikonloppua takaperin pidimme kaverini Saran kanssa taas yhteistä leivontailtaa, myös tunnettu nimellä sotkekaamme koko keittiö-ilta. Olimme kummatkin halunneet kokeilla tuulihattujen tekoa, joten päätimme yhteistuumin tehdä niitä. Onnistuimme yllättävän hyvin, vaikka itse sanonkin, sillä olen itse ymmärtänyt, että tuulihatut voivat olla aika hankalia tehdä.

Täytimme tuulihatut canastalla, jota on naurettavan helppo tehdä.

Tuulihatut:

2,35 dl vettä
115 g voita
2 g suolaa
125 g jauhoja
4 munaa

Laita vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot kerralla ja sekoita hullun lailla. Ota pois hellalta ja anna seistä 10 minuuttia.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Lisää munat yksitellen seokseen ja sekoita koko ajan.

 
Siirrä seos pursotinpussin ja pursota palloja joiden läpimitta on noin 3-4 cm.
 


Paista uunin keskitasossa 20-25 minuuttia.
Ota pois ja anna jäähtyä 10 minuuttia.
 
 
 
Suklaa canasta:
 
100g suklaata
1 dl kermaa
 
 
Paloittele suklaa kulhoon. Lämmitä kerma ja kaada suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut kokonaan. Laita jääkaappiin jäähtymään. Ota pois kylästä ja sekoita. Seoksesta pitäisi tulla paksua ja ilmavaa, jos näin ei käy, laita vielä jääkaappiin.
Täytä tuulihatut pursotinpussin ja tyllan avuin.


 
Ja kuvat taas Saran blogista!



2 kommenttia: