tiistai 28. tammikuuta 2014

Valurautapaistinpannusuklaakakku

Tai sitten Gooey Chocolate Skillet Cake Ice Cream Sundae,ihan miten haluat.

Viime viikonloppuna tuli sitten vihdoinkin kokeiltua tuota valurautapannu kakku tekniikkaa. Aivan tavallinen kakkutaikina, mutta vuokana toimi valurautapannu tällä kertaa. Aivan naurettavan helppo kakku ja lopputuloskin aika hyvä.

Koska resepti on amerikkalaiselta sivulta, on siinä käytetty mittayksikkönä kuppia. Yksi kuppi vastaa noin 2,4 desilitraa, ja 1/4 kuppia on noin 57 grammaa

Suklaakakku:
1 kuppi jauhoja
½ tl soodaa
1 kuppi sokeria
ripaus suolaa
1/4 kuppia voita
1/4 öljyä
2 rkl kaakaojauhetta
½ kuppi vettä
1/4 piimää
1 muna
½ tl vaniljaa

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
 


Siivilöi jauhot ja sooda kulhoon ja lisää sokeri ja suola, sekoita.
 

Laita voi, öljy, kaakaojauhe ja vesi valurautapannuun. Kiehauta. Ota pois levyltä ja lisää kuivat aineet ja sekoita kunnolla.


 
Lisää piimä, muna ja vanilja ja sekoita. 


 
Paista uunissa 15-20 minuuttia, tai kunnes hammastikkuun jää pari kosteata murua.
 

 

1/4 kuppia voita
2 rkl kaakaojauhetta
3-4 rkl maitoa
½ kuppia pähkinöitä (esim. hasselpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä)
2 kuppia tomusokeria
½ tl vaniljaa
 
Laita voi, kaakaojauhe ja maito kattilaan ja kiehauta. Ota pois liedeltä ja lisää tomusokeri, pähkinät ja vanilja. lisää maitoa tarvittaessa jos haluat löysemmän päällisen.
Kaada kakun päälle.
 
100 g sokeria
150 ml kermaa
85 g voita
 
Sulata sokeria varovaisesti kattilassa. Kun sokeri alkaa sulaa, muuttuu ruskeaksi ja kuplii, sekoita pari kierrosta lusikalla. Lämmitä kerma toisessa kattilassa.
Lisää paloiteltu voi sokeriin. Nyt kannattaa varoa, sillä sokeri voi roiskua! Sekoita kunnes tasaista massaa laita kattila takaisin lämmölle jos on tarvis.
Lisää kerma vähitellen. Muista varoa, sillä seos voi kuplia! Anna kiehua muutama minuutti ja ota sitten kattila pois lämmöltä.
 
Tarjoile kakku kinuskikastikkeen, jäätelön ja kermavaahdon kanssa.
 
 

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti