maanantai 6. tammikuuta 2014

Tuunattu omenapaistos

Jouluna tuli mussuteltua sitä suklaata ja kaikkea muuta sokeripitoista aivan älyttömiä määriä, että siihen on jäänyt jo koukkuun. Olin kyllä tehnyt semmoisen sopimukseni itseni kanssa, että jättäisin nuo makeat ystävät pienemmälle huomiolle, mutta luuleeko kukaan, että se on mahdollista? Tänään sitten rupesi taas himoitsemaan jotakin makeaa, ja päätinkin sitten pyöräyttää "terveellisen" jälkiruoan, ja siitäpä syntyi sitten Tuunattu omenapaistos. Tuunatun siitä tekee ne mustikat ja vadelmat mitä heittelin sinne omenan sekaan ja myös mysli jota sekoittelin päälliseen. Nopeasti siinä tuli tuo muun ruoan laiton ohessa tehtyä ja kyllä oli hyvää.

Tuunattu Omenapaistos

Muruseos:
1 dl jauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl mysliä
85 g voita
1 dl fariinisokeria

Sisältö:
4 omenaa
mustikoita
vadelmia
½ rkl siirappia
1 dl vettä

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Kuori ja paloittele omenat ja laita ne uunivuokaan. Lisää mustikoita ja vadelmia sekaan oman maun mukaan. Sekoita siirappi veden kanssa ja kaada se omenien ja marjojen päälle.
sekoita jauhot, kaurahiutaleet, mysli ja sokeri keskenään. Lisää voi ja nypi se joukkoon kunnes seos on taikina maista. Ripottele seos omenien a marjojen päälle. Voit lisätä vielä kaurahiutaleita ja mysliä jos seos ei peitä kaikkia omenoita ja marjoja.
Laita vuoka uuniin noin 30 minuutiksi. Tarjoile vaikkapa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti