sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Paras tiikerikakku

Lupaukseni palata jäädäkseni sai vähän löyhän alun, mutta nyt olen täällä taas kirjoittelemassa.

Tällä kertaa haluan jakaa reseptin parhaalle tiikerikakulle. Tätä kakkua olen leiponut tässä syksyn aikana parisen kertaa. Aina yhtä helppo ja melkein aina yhtä onnistunut. Alkuperäinen resepti on Otavan suuresta keittokirjasta, viime vuosisadan keskiväliltä siis. Jotkin ainesosat ovat saaneet osakseen hieman "epätarkan" määrän, esim. 150-200 g voita. Itse olen aina käyttänyt paljon rasvaa, joten kirjoitan aineslistan sen mukaan mitä itse olen käyttänyt.

Tiikerikakku:
200 g voita
250g sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
1 dl maitoa
2 tl leivinjauhetta
250g jauhoja
1 dl kaakaojauhetta

Laita uuni lämpiämään 150-175 asteeseen. (Omassa uunissa laitan aina 150 astetta, sillä se tuppaa lämpenemään itsestään lähemmäs 175 astetta.)
Jos ei satu olemaan huoneenlämpöistä voita, laita voi vähäksi aikaa mikroon pehmenemään. Vatkaa sokerit ja voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa kunnes tasaista.
Siivilöi kuivat aineet, kaakaojauhetta lukuun ottamatta, toiseen kulhoon. Lisää kuivat aineet ja maito voi-sokeri-seokseen ja kääntele kunnes tasaista.
Voitele ja jauhota vuoka. Laita halutessasi leivinpaperi.
Ota kolmasosa taikinasta toiseen kulhoon, lisää kaakaojauhe ja sekoita.
Laita puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Nostele tumma taikina vuokaan ja sekoittele hieman haarukalla jotta saisit marmoroidun pinnan kakun sisään. Lisää loput vaaleasta taikinasta.
Paista uunissa 50-60 minuuttia.

Kurpitsa pääsi taas kuvaan mukaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti